Vårskor till förskola & skola – hitta modellen som passar ditt barn

Våren är här och det är hög tid att ställa undan vinterkängorna och istället skicka med barnens vårskor till skola och förskolan. Precis som hösten kan våren många gånger bjuda på ostadigt väder. Därför är det viktigt att tänka på både funktion och passform

Ska du köpa nya vårskor till ditt barn? Ta då del av experternas tips!

 

Sneakers & Snabba Springskor


Något som hör våren till är ett par sköna och tuffa sneakers. I dag är sneakers en mycket populär sko bland både barn och vuxna. Men kanske ändå att barn och sneaker är en extra bra kombination då lek, bus och äventyr garanterat blir ännu roligare i ett par coola skor.

Den sportiga skomodellen sneaker har under senaste åren gått från att vara en motionssko till att bli en av de mest använda skorna. I dag är sneakers det självklara valet för nästan alla tillfällen och passar lika bra till både vardag och fint. Dessutom är sneakers ofta designade med kardborreband och elastisk snörning vilket gör den praktiska då ditt barn enkelt själv kan både ta på och av skon.

Vattentäta Vårskor


Många gånger kan våren i Sverige vara både regnig och grå. För att klara dagens aktiviteter kan det vara bra att satsa på ett par vattentäta skor som håller fötterna torra hela dagen. Våra vattentäta sneakers har ett hölje tillverkat av PU, ett läderliknande material som skyddar mot vind och vatten. 

Vattentätt är för många det självklara valet för dagar på skola och förskola. På så sätt behöver du inte oroa dig över att barnens fötter kommer bli blöta och kalla. Även för äventyrliga helger med utflykter i skogen är den vattentäta skon det bästa alternativ eftersom skog och mark fortfarande är väldigt blött.

 

Vilken sneaker passar ditt barn?


Det är aldrig för tidigt att köpa ett par sköna och tuffa sneaker till ditt barn. När det väl är dags att inhandla barnets nya vårskor tänk praktiskt och satsa på att hitta en modell som passar ditt barn och ditt barns behov. 

Frågor som kan vara bra att tänka på innan det är dags att investera i ett par nya skor är bland annat: 

  • När ska ditt barn använda skorna?
  • Är ditt barn väldigt aktiv och kräver mer slitstarka skor?
  • Kan ditt barn knyta skorna?

När ska ditt barn använda skorna? 

Ska skorna används under vår, sensommar och tidig höst? Då behöver ni satsa på ett par lite mer rejäla och tåliga sneakers. Här är kan material som PU, softshell och microfiber vara ett bra val. 

Ska ditt barns nya sneakers istället främst användas under sen vår och sommar? Då behövs ett par sko som kan andas. Då kan material som textil, microfiber och mesh vara ett bra alternativ. 

Kan ditt barn knyta sina skor?

En annan viktigt detalj är om ditt barn kan knyta skorna, i så fall går det ju såklart bra att välja ett par sneakers med snörning. Men om inte har vi på Junior League flera andra lösningar som underlättar när ditt barn ska ta på och av sig skorna. Kan ditt barn ännu inte knyta skorna så satsa på ett par med kardborreband eller elastisk snörning. På så sätt minimerar ni tiden i hallen på morgonen!

Barnskor med kardborreband

 

Chunky sneakers: trenden som håller i sig


Den coola chunky sneaker är en trend som håller i sig även denna vår. Försedd med en högre sula ger denna vårsko en cool siluett samtidigt som skon ger ytterligare dämpning och något bättre stabilitet. Chunky Sneakers är perfekt för långa promenader och utflykter till städer. 

 

Skorna som gör det ännu lättare för ditt barn att klara sig själv


Som med alla skor på Junior Leagues är vårens kollektion framtagen med fokus på barnen och deras behov. Eftersom alla bara är olika har fokus varit att ta fram en kollektion med variationer på både skomodell, färg och form. Vi vill att ditt barn ska kunna uttrycka sig som han eller hon önskar. Oavsett om det är det ett par färgglada sneakers eller klassiskt vita och svarta skor. 

I vår butik ser ni hela Junior Leagues sortiment, nu speciellt utrustad för barnens vår och sommar!